Gemeente Rheden vraag hulp van bemiddelaar voor conflict Theothorne

0245014_Film_-Pixabay.jpg
.

DIEREN – De gemeente Rheden heeft Marijke van Haaren aangesteld om als bemiddelaar op te treden in het langslepende conflict tussen RhederArt, Filmhuis Dieren en de eigenaar van schouwburg Theothorne in Dieren. De partijen komen er maar niet uit wat betreft het gebruik van de schouwburgzaal.

Rheden heeft besloten de hulp van een bemiddelaar in te roepen, omdat ze graag wil dat het culturele aanbod binnen de gemeente behouden blijft. RhederArt en Filmhuis Dieren zijn op dat gebied belangrijke partijen voor de gemeente.
RhederArt plande vanaf de zomer van 2020 al geen voorstellingen meer in Theothorne omdat de organisatie destijds geen aanvaardbare overeenkomst wist te sluiten met de nieuwe exploitant van het cultureel centrum. Filmhuis Dieren maakte onlangs bekend dat zij vanaf januari ook niet meer terecht kan in Theothorne. Na veertien jaar moet het Filmhuis op zoek naar een nieuw onderkomen. “De eigenaar van Theothorne heeft het Filmhuis Dieren laten weten dat de schouwburgzaal wordt gesloten”, luidde de verklaring. Op 17 december wordt de laatste film in de schouwburgzaal vertoond.

Marijke van Haaren, een ervaren politicus, is gevraagd om te kijken of er toch nog mogelijkheden zijn een weg uit het conflict te vinden. Zij voert momenteel gesprekken met alle partijen. In december verwacht zij met een verslag te komen over haar bevindingen. Van Haaren was in het verleden gedeputeerde bij de provincie Gelderland en wethouder in de gemeente Berkelland. Afgelopen voorjaar begeleidde ze de formatie van de Bronckhorster en Doesburger coalitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.