Gemeente Rheden en Stichting Steenbreek onderzoeken tuingebruik

0244333_Tuinen.jpg
.

GEM.RHEDEN – nDe gemeente Rheden en Stichting Steenbreek zijn benieuwd naar de ervaringen van tuingebruikers in Velp, Rheden, De Steeg, Dieren, Ellecom, Laag-Soeren en Spankeren. Om daar meer inzicht in te krijgen, gaan studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp hier onderzoek naar doen.

De gemeente Rheden en Stichting Steenbreek willen ook graag meer inzicht krijgen in de tuinervaringen en motivaties van bewoners over de inrichting van hun voor- en achtertuin. De initiatiefnemers zijn met name benieuwd naar wat mensen van hun eigen tuin vinden, waar ze blij van worden, wat hen stoort en wat ze graag anders zouden willen zien.
Om daar meer over te weten te komen, nemen studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp in de maanden november, december en januari interviews en vragenlijsten af bij tuinbezitters. De studenten komen langs de deuren en gaan hierover het gesprek aan met de bewoners. De gemeente Rheden en Stichting Steenbreek roepen inwoners op mee te werken aan het onderzoek om inzicht te krijgen waarom zij bepaalde keuzes maken voor de inrichting van hun tuin.
Groene tuinen zijn goed voor de biodiversiteit, opname van het regenwater en voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Uit het onderzoek moet duidelijk worden of en wanneer mensen over zouden gaan tot vergroening en welke rol de gemeente en Stichting Steenbreek hier mogelijk in kunnen spelen. De gemeente is verantwoordelijk voor de vergroening van de openbare ruimte, maar heeft bij het vergroenen van tuinen en bedrijventerreinen hulp van haar inwoners en ondernemers nodig.

www.steenbreek.nl/rheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.