Erepenning Doesburg voor echtpaar Beemsterboer

0242106_Erepenning_Jacques_en_Wanda_Beemsterboer.jpg
Erepenning van Doesburg voor Jacques en Wanda Beemsterboer - Celias Fotografie

DOESBURG – Op zondag 6 november 2022 ontvingen Jacques en Wanda Beemsterboer-Avenarius de erepenning van Doesburg. Zij kregen de erepenning uitgereikt door burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar tijdens de presentatie van het boek ‘Verbonden door Nadine’, geschreven door mevrouw Beemsterboer.

“Het echtpaar brengt het bestrijden van zinloos geweld en bevorderen van dierenwelzijn op een eigen bewonderenswaardige manier onder de aandacht, op een manier die mensen raakt. Zowel in Doesburg als ver daarbuiten. Met deze erepenning geeft het college van Doesburg een blijk van waardering voor deze inzet”, aldus de gemeente.

Op 26 januari 2007 richtte het echtpaar Beemsterboer samen met dochter Jacqueline de stichting Nadine Foundation op. Dit naar aanleiding van de moord op hun 20-jarige dochter en zusje Nadine op 2 december 2006 in Amsterdam. Sindsdien zet het echtpaar zich op een bijzondere wijze in voor deze stichting.
Na ruim 15 jaar besloten zij de stichting Nadine Foundation op te heffen, maar ze gaan door met de stichting Herstel in Beeld, opgericht op 1 januari 2021 door Jacques Beemsterboer. Vanuit deze stichting verzorgt Jacques lezingen en workshops in het gevangeniswezen en haar ketenpartners rondom het thema zinloos geweld.
Wanda Beemsterboer schreef naar aanleiding van de moord het boek ‘Mam, ik bel je zo terug’, en het vervolg ‘Verbonden door Nadine’. Zondag werd van dit laatste boek het eerste exemplaar uitgereikt.

Sinds Jacques en Wanda Beemsterboer in Doesburg wonen, hebben zij zich ingezet voor diverse projecten in de stad. Zij verzorgden lezingen over zinloos geweld op de basisscholen in Doesburg. Jacques Beemsterboer organiseerde een Lego-project voor kinderen binnen en buiten Doesburg. Ook waren zij actief bij de actie ‘tientjesbonnen’ voor zestig arme gezinnen uit Doesburg, in samenwerking met de Lionsclub Doesburg en Uitgiftepunt Doesburg van de regionale voedselbank Arnhem. Vanuit de stichting Nadine Foundation deden zij een enorme donatie tijdens de crowdfundingsactie van de speeltuin Kindervreugd Doesburg om deze van sluiting te redden.

Foto: Celias Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.