Culturele Zondag in Doesburg

0242480_Centrum.jpg
.

DOESBURG – Op zondag 6 november biedt de historische binnenstad van Doesburg weer het sfeervolle decor voor een route langs meer dan twintig culturele adressen, zoals musea, galerieën en kunstgerelateerde zaken. Bezoekers zijn welkom van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Bomenlandschappen van de Zutphense kunstenaar Lily Oosterwijk vormen het hart van de tentoonstelling in de nieuwe galerie de Kunstkamer aan de Lindewal.
In Atelier de Benedentuin zijn diverse stadsaanzichten en bouwwerken te zien van onder andere Deventer, Zutphen en Doesburg. Vanaf het uitzicht op de Benedentuin zien de bezoekers een deel van de stadsgracht en een ravelijn van de vroegere vestingwerken.
Anne van der Meiden toont in Atelier aan het Putpad haar werk, onder meer landschappen en zeegezichten in allerlei varianten. In de serre biedt ze brocante en kleinere kunstwerken van haar hand aan.

Het Lalique Museum brengt een permanente ode aan de wereldberoemde Franse juwelen- en glaskunstenaar René Lalique. Naast de vaste collectie is momenteel de tentoonstelling ‘Stromingen en Gestalten’ te zien. Aan de hand van het werk van beroemde kunstenaars wordt de bezoeker meegenomen in het ontstaan van de kunststromingen art nouveau en art deco.
In het verlengde daarvan is een bezoek aan Galerie Art Deco aan de Meipoortstraat zeker de moeite waard. Willem Hengst en Ger Stallenberg, de drijvende krachten achter de nieuwe galerie, zijn specialisten op het gebied van art niveau en art deco. De collectie bestaat uit meubels, verlichting, glas en keramiek, beelden en grafiek uit de periode 1900 tot 1940. Aan de wanden hangen ook schilderijen van Ger Stallenberg.

Dit najaar is het een jaar geleden dat Zilvermuseum Doesburg werd geopend door mr. Pieter van Vollenhoven. Het kleinste museum van de Hanzestad toont tijdens de Culturele Zondag zijn curieuze thematische collectie van zilveren mosterdpotjes, lepeltjes, cruet-sets en aanverwante objecten uit meer dan vijfentwintig landen.

Achterin het Kunslab bevindt zich Papiermakerij Doesburg. Deze zondag worden er handgeschepte kerstkaarten en kerstfiguren gemaakt. De bezoeker mag ook zelf papierscheppen en de kinderen kunnen zich uitleven met papierspuiten. Papierschepper Ewalt Wijers geeft graag een toelichting.

Deze en alle andere adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV. Daar is ook bekend welke deelnemers op 6 november gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.