Coronaverhalen gezocht uit de gemeenten Rheden en Rozendaal

0243443_Corona.jpg
.

GEM. RHEDEN/ROZENDAAL – De afgelopen drie jaar gaan vast en zeker de geschiedenisboeken in. Corona kwam van alle kanten en raakte ons aan alle kanten. In Rheden en Rozendaal worden nu de lokale verhalen van deze periode opgetekend.

Het idee ontstond vorig jaar, toen de adviesraad Sociaal Domein samen met de burgemeesters en wethouders van de gemeenten stilstond bij de coronatijd en de gevolgen ervan voor de inwoners. “Hier willen we niet zomaar aan voorbij gaan. Laten we het in beeld brengen, van alle kanten”, was de uitkomst van dit gesprek. De adviesraad koos voor een vorm die bij een adviesraad past: de inwoners aan het woord laten.
De raad wil in het voorjaar van 2023, ruim drie jaar na de ‘coronatoespraak’ van Mark Rutte, een boek vol verhalen hebben waarin scholieren, studenten, ouderen, verpleegkundigen, artsen, ouders, nabestaanden, onderwijzers, ondernemers, grootouders, mantelzorgers, raadsleden en andere inwoners hun kant van het verhaal vertellen. Mensen die geraakt werden door het virus, mensen die geraakt werden door de maatregelen; corona raakte ons allemaal, op welke manier dan ook.
Volgend jaar viert de gemeente Rheden haar 450-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om dan ook dít stuk van de geschiedenis te presenteren. De adviesraad heeft al diverse mensen gevraagd om mee te werken, maar is ook benieuwd naar eigen verhalen: ‘hoe ging het met u in coronatijd? Welk moment staat u het meeste bij en wat heeft corona in uw leven veranderd? Hoe vergaat het u nu?’.
De verhalen worden opgetekend door de Velpse Maaike Kuyvenhoven. Mensen die hun verhaal willen vertellen aan Maaike kunnen een mail sturen naar ikwilmijnverhaalvertellen@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.