College over componistes door de eeuwen heen

0243568_Kate_Moore_edt.jpg
Kate Moore

VELP – Op dinsdag 22 november geeft musicoloog Joop van Velzen het laatste college in een serie van drie, getiteld ‘Parels! Componistes door de eeuwen heen’. Hierbij laat hij laat natuurlijk ook veel muziekfragmenten horen.
Deze avond zoomt Van Velzen in op Barbara Strozzi (1619–1677), die ook zangeres was en een van de productiefste componisten in het Venetië van haar tijd werd. Daarnaast komt de Française Mélanie Hélène Bonis (1858–1937) aan bod, die met Claude Débussy studeerde. En tot slot vertel Van Velzen over de Australisch-Nederlandse Kate Moore (1979), die ook celliste is. Zij won in 2017 won zij de belangrijke Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam.
Deze muzikale bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.00 uur en wordt gehouden bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. De toegang kost 25 euro.

www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.