Business & Shoppping: Bomenaanplant in Herdenkingsbos Klein Veldhuizen in Loenen

0242458_Plantdag_edt.jpeg
.

LOENEN – Afgelopen week werden in het Herdenkingsbos Klein Veldhuizen in Loenen weer nieuwe bomen aangeplant. Door deze nieuwe aanplant werd de variatie in soorten weer extra vergroot, zodat een ecologisch waardevol bos kan ontstaan.

Aan de voet van de boom is de soortnaam van de boom vermeld en de naam van de persoon of de gebeurtenis die wordt herdacht. In de nieuw aangelegde border werd vorstbestendig wintergewas gezaaid, zodat er extra voedsel voor ree en haas beschikbaar is wanneer dat in de natuur wat schaarser is in de winterperiode.
Voor de zomerbloeiers werden de borders in gereedheid gebracht zodat het bijen- en vlinderbestand extra kansen krijgt. De veelkleurige bloemen waren deze zomer een lust voor het oog en de honingopbrengst was boven verwachting.
Niet alleen werden in het Herdenkingsbos nieuwe wandelpaden aangelegd, maar wandelaars kunnen nu ook vanaf de Hoofdweg door het Herdenkingsbos over de houtwal naar de Veldhuizen wandelen. Aan beide zijden van dit bospad is er mooi uitzicht over de weilanden en wanneer het een beetje meezit zijn de reeën en de hazen te zien.
Ook het opschonen van de natuurvijver in het Herdenkingsbos is in voorbereiding. Dit gebeurt met de nodige voorzorg om het waterleven zoveel mogelijk te sparen.
De toegang tot dit gebied is vrij tussen zonsopgang en zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan, ter voorkoming van verstoring van het wild.

herdenkingsboskleinveldhuizen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.