Brummens Landschapsgesprek over Groenblauwe Dooradering

0244630_LNB.jpg
.

BRUMMEN – Tijdens het zevende Brummens Landschapsgesprek op maandag 14 november in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek stond het onderwerp ‘Groenblauwe Dooradering’ centraal. Dit netwerk van houtwallen, wegbermen en andere natuurlijke landschapselementen geeft het agrarische landschap zijn gewilde kleinschalige karakter en zorgt voor de biodiversiteit die erg belangrijk is. Ook levert het netwerk landschapsdiensten, zoals bestuiving van voedselgewassen, onderdrukking van de eikenprocessierups en zuivering van slootwater. Die landschapsdiensten zijn waardevol voor zowel boeren, de gemeente, het waterschap en bewoners. De Groenblauwe Dooradering nodigt dus uit tot onderlinge samenwerking.
Om te laten zien hoe belangrijk die samenwerking is, werd er tijdens het Brummens Landschapsgesprek een rollenspel gedaan. Een boerin, een bewoner, een wethouder en een waterschapbestuurder gingen in een ‘levend lab’ op zoek naar hun overlap in belangen als het gaat om het ontwikkelen van kleinschalig landschap. Daarnaast spraken Lyda Dik van provincie Gelderland, Claire Vos van Landschapsnetwerk Brummen en Judith Westerink van Wageningen University & Research vanuit hun professie over dit onderwerp en werd bekend gemaakt dat er de komende jaren meer geld beschikbaar komt voor de aanleg en het beheer van Groenblauwe Dooradering.

Een verslag van de avond staat op landschapsnetwerkbrummen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.