Boomspiegelfeest aan de Arnhemseweg in Rheden

0242487_Buurtbewoners_planten.JPG
Boomspiegelfeest aan de Arnhemseweg in Rheden - Theo Jansen

RHEDEN – Bewoners van de Arnhemseweg, vanaf nummer 32 tot en met 94 in Rheden hebben op zaterdagochtend 29 oktober de boomspiegels, braakliggende aarde om de boomstam, beplant met vaste planten. In totaal werden er ruim dertig bomen voorzien van beplanting.

Het initiatief voor deze vergroeningsactie lag bij de bewoners Sandy Bogisch en Roel van Dijk. In veel andere straten in het land hadden ze gezien wat de meerwaarde is als je deze kleine oppervlakte vergroent. “Naast dat het veel mooier is, omdat er geen distels en ander ongewenste planten groeien, is het ook goed voor de vlinders, bijen en andere insecten”, aldus Sandy.
Er zijn in totaal acht verschillende soorten bij de bomen geplant en daarbij is rekening gehouden met de bloeitijd en de hoogte van de planten. Roel was erg verheugd over het enthousiasme en betrokkenheid van de straatgenoten. “Als ik zie wat voor prachtige reacties we op de WhatsApp-groep krijgen, is dat fijn te lezen.”
Daar sluiten de woorden van wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden op aan: “Het is mooi dat een gedeelte van de Arnhemseweg wordt vergroend en door de inwoners wordt onderhouden. Maar zoals we hier met z’n allen op deze prachtige zaterdag staan, merk je ook dat het goed is voor de onderlinge contacten.” Volgens de wethouder is het dan ook een win-win situatie.

Foto: Theo Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.