Bijscholing Sporters met een visuele beperking

0244012_Celeste5256.jpg
.

ARNHEM – Uniek Sporten ondersteunt sportverenigingen op het gebied van aangepast sportenm onder andere door het organiseren van deskundigheidsbevordering. Aangezien er de laatste tijd steeds meer vragen binnenkomen van en over sporters met een visuele beperking , geeft de organisatie daarom, in samenwerking met Bartiméus, op donderdag 1 december de bijscholing ‘Sporters met een visuele beperking’.

De bijscholing start met een theoriegedeelte over visuele beperking, wat het is en welke gevolgen het heeft voor het bewegen. Tevens worden de randvoorwaarden voor deelname aan sport- en beweegactiviteiten besproken. Welke aanpassingen zijn er nodig in materiaal en sportfaciliteiten, zodat ook inwoners met een visuele beperking kunnen sporten en bewegen?
Daarna volgt het praktijkgedeelte. Met simulatiebrillen ervaren de deelnemers zelf hoe het is om verschillende sporten uit te voeren met een visuele beperking.

De bijscholing is van 19.30 tot 21.00 uur en wordt gehouden in de gymzaal van het Biovakantieoord in Arnhem. Iedereen die actief is binnen de sport is welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 28 november via unieksporten.nl of door te mailen naar regioarnhem@unieksporten.nl. Na afloop van de scholing ontvangt iedereen een bewijs van deelname. Bij de eigen bond kan geïnformeerd worden of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.