Basisschoolleerlingen uit Loenen en Eerbeek planten ruim tienduizend bollen

0243137_Bollenactie.jpg
Basisschoolleerlingen planten bloembollen

EERBEEK/LOENEN – Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken organiseerde, zoals al vele jaren, weer een actie om krokusbollen te planten. Dit jaar deden voor het eerst de basisscholen De Poort en de Tweede Stee in Loenen mee.

De actie in Loenen is mogelijk dankzij een subsidie van de gemeente Apeldoorn. De ruim vijftig leerlingen plantten 2500 krokusbolletjes in het gazon van het Lonapark. Met groot enthousiasme van imkers, leerkrachten en leerlingen is een kleurig voorjaar voorbereid.
In Eerbeek werden 8000 bollen geplant door de leerlingen van de vijf basisscholen: De Enk, C. van Leeuwen, De Triangel, Sprenkel en Sterrenbeek. Dankzij een bijdrage van de gemeente Brummen kon deze actie ook dit jaar voor de achtste keer uitgevoerd worden. Onder een stralend herfstzonnetje kwamen de kinderen met hun leerkrachten lopend of op de fiets naar het speelveldje aan de Werfakkerweg. De imkersvereniging had daar al scheppen en bolletjes klaar staan voor de 150 kinderen die meededen aan deze actie. Elke groep ging onder begeleiding van een imker op pad om op vooraf uitgezette stukken langs het spoor bolletjes te planten.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.