Allerzielenconcert door The International Choir Project

0243572_Jan-Joost-van-Elburg.jpg
Dirigent JanJoost van Elburg

DOESBURG – Op zondag 13 november, de week na Allerzielen, zingt The International Choir Project onder leiding van JanJoost van Elburg serene renaissancemuziek uit Vlaanderen en Engeland. Zondag 13 november is het ensemble te horen in de Gasthuiskerk in Doesburg.

The International Choir Project bestaat uit zestien mannen en twee vrouwen, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en staat onder leiding van dirigent JanJoost van Elburg. Tijdens dit a capella Allerzielenconcert van een uur zingt het projectkoor Beata es Virgo Maria van Philippe Verdelot, O Virgo Virginum van Josquin des Prez, Memento Homo van William Byrd en het Requiem van Jean Richafort.

JanJoost van Elburg (1962) studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Koordirectie. Hij studeerde onder andere bij Barend Schuurman. Daarnaast studeerde hij zang bij Jelle Draijer, Margreet Honig en in Engeland bij Ghislaine Morgan. In het verleden dirigeerde hij The Renaissance Singers (Londen, Engeland) en het Reading Bach Choir (Reading, Engeland). Sinds 2001 is hij vaste dirigent van het Bartholomew Consort (Oxford, Engeland), vanaf 1987 van het Lelikoor (Amsterdam) en sinds september 2012 van het Westerkerkkoor (Amsterdam). Van Elburg trad als zanger op met onder andere The Tallis Scholars en het Groot Omroepkoor.

Het concert in Doesburg begint om 16.00 uur, de zaal van de Gasthuiskerk opent om 15.30 uur. De toegang kost 15 euro. Kaarten zijn te reserveren via tuinconcertendoesburg@gmx.com.

podiumdoesburg.nl/voorstelling/the-international-choir-project

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.