Van wie is de natuur eigenlijk?

0241103_duurzaamheid.jpg
.

DIEREN – Dr. Matthijs Schouten verzorgt zondag 23 oktober een lezing in de Ontmoetingskerk in Dieren. Deze bijeenkomst heeft als thema ‘Van wie is de natuur eigenlijk?’
Dr. Matthijs Schouten is bioloog, natuurfilosoof, ecoloog en bijzonder hoogleraar aan de universiteit van Cork in Ierland en aan de Wageningse universiteit. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich vooral op de relatie tussen mens en natuur. Hoe ziet de mens zich in relatie tot de natuur en hoe gaat hij met de natuur om. Vindt de mens dat hij over de natuur moet heersen en eigenaar is van de natuur? De meningen hierover verschillen tussen mensen onderling en ook tussen culturele en religies. De lezing gaat in op verschillende opvattingen en het daarbij behorend handelen. Matthijs Schouten gaat zondag hierover met de aanwezigen in gesprek gaan in het licht van een duurzame toekomst.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Ontmoetingskerk. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. De organisatie is in handen van de werkgroep Geloof en Maatschappij van de Raad van kerken Veluwezoom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.