Toneelvereniging Micro weer op de planken

0237923_Film_-Pixabay.jpg
.

DIEREN – Toneelvereniging Micro staat zaterdag 8 oktober met het komische blijspel ‘Neem nog een advokaatje’ op de planken van Theater Theothorne in Dieren. Samen met de nieuwe regisseur Dick van Ooijen hebben de spelers maanden hard gewerkt en gerepeteerd om bezoekers te kunnen trakteren op een ouderwets gezellige toneelavond voor jong en oud.

De broers Dick en Erik Sanders hebben een goedlopend advocatenkantoor. Zij zijn uitgeroepen tot advocatenkantoor van het jaar en daarvoor beloond met een gouden beeld van Vrouwe Justitia. Na het vieren van dit succes ontdekt secretaresse én flapuit Roosje, dat het beeld verdwenen is. Terwijl cliënten van diverse allure in- en uitlopen, wordt er door een ‘privédetective’ onderzoek gedaan naar de verdwijning. Interieurverzorgster Greet neemt ondertussen haar taken zeer serieus en poetst fanatiek het gehele kantoor. Dit alles zorgt voor de nodige hilariteit en verwarring, kortom alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen avondje uit.

Toneelvereniging Micro viert volgend jaar haar 65-jarig jubileum. Het is voor Micro het eerste jubileum dat gevierd wordt zonder oprichter en erelid Gerrit Brunsveld. Hij overleed deze zomer op de mooie leeftijd van 94 jaar. Tot het einde van zijn leven was de langstzittende penningmeester zeer betrokken bij het wel en wee van ‘zijn’ Micro en hij heeft in al die jaren niet één voorstelling overgeslagen. Als eerbetoon blijft zijn vaste stoel in de theaterzaal op 8 oktober leeg. Vorige week bereikte Micro ook het droeve bericht dat erelid Ada Teerink is overleden. Zij speelde in 1958 mee in het allereerste Micro-stuk, dat werd opgevoerd in het kerkje aan de Wilhelminaweg. De laatste twee Micro-leden van het eerste uur. Hun verhalen en anekdotes zullen gemist worden bij Toneelvereniging Micro.

micro-toneel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.