Sjors Sportief en Creatief op bezoek bij De Arnhorst

0238663_Sjors_sportief_en_creatief_edt.jpg
.

VELP – Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2019 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de gemeente Rheden.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen; dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Rheden sinds 2019 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Bezoek op De Arnhorst

Op maandag 12 september deelde wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden de eerste exemplaren van Sjors uit aan de kinderen van basisschool De Arnhorst in Velp. De leerlingen van basisschool De Arnhorst staan op de voorkant van het boekje en hadden daarom de primeur om het eerste exemplaar te ontvangen. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Sport en Cultuur verbindt, verbroedert en is vooral erg leuk! Iedereen mag dat ervaren en moet daaraan mee kunnen doen”, aldus wethouder Ronald ter Hoeven.

Gelrepas en Jeugdfonds

Dit jaar is er extra aandacht voor de Gelrepas regeling en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Beide initiatieven maken het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen de initiatieven de contributie en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.