Op zoek naar paddenstoelen

0239708_Vliegenzwam.jpg
Vliegenzwam - Natuurmonumenten

BRUMMEN – In de herfst barst het in het bos van de paddenstoelen in allerlei vormen en kleuren. Na een natte periode schieten ze letterlijk de grond uit. Liefhebbers van paddenstoelen kunnen samen met een gids op zoek naar de mooiste exemplaren op zondag 9 oktober. Op landgoed Voorstonden zijn er een natte periode veel verschillende soorten paddenstoelen te vinden. Van elfenbankjes en heksenboleten tot het fopzwammetje. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat de de lucht niet snel vergeten zal worden. En natuurlijk de sprookjesachtige vliegenzwam met zijn rode hoed en witte stippen. Maar ook aan de verhalen erachter wordt aandacht besteed. Een tip van de gidsen is het meenemen van een zakspiegeltje om onder de hoed van een paddenstoel te kijken. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Natuurmonumenten in Brummen. Vooraf opgeven is niet nodig. Een gift als blijk van waardering van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.