Natuurwerkdag op de Lage Linie Doesburg

0242221_Natuurwerkdag_Doesburg.jpg
.

DOESBURG – Op zaterdag 5 november is het Nationale Natuurwerkdag. Tijdens deze dag gaan jong en oud aan het werk in het groen. Dit jaar gaat de vrijwilligersploeg van Staatsbosbeheer aan de slag op de Lage Linie in Doesburg. De vrijwilligers gaan tussen 10.00 en 15.00 uur aan de slag met het knotten van wilgen en snoeien van meidoornhagen.
Na de aanleg van de door Menno van Coehoorn ontworpen militaire Hoge Linie begin 18e eeuw, werd ongeveer dertig jaar later de Lage Linie opgericht. Deze moest Doesburg vanaf het dal van de Oude IJssel beschermen. De beide Linies zijn daarmee uniek als een van de weinige plaatsen in Nederland waar een dergelijk verdedigingswerk nog gaaf aanwezig is. Op een deel van het terrein is de beplanting ingericht zoals die was toen de vesting nog in gebruik was: met meidoornhagen en knotwilgen. Het onderhoud hiervan is handwerk.
Aanmelden om zaterdag 5 november mee te helpen, kan via natuurwerkdag.nl/locatie/hoge-linie-doesburg. Daar is ook meer informatie te vinden over de dag en de locatie. Deelnemers wordt gevraagd stevige werkschoenen of laarzen aan te trekken. Staatsbosbeheer zorgt voor gereedschap en handschoenen. Ook voor koffie en thee wordt gezorgd. Verzamelpunt is het toegangshek van de Lage Linie aan de Halve Maanweg/Looiersweg, vlakbij de brandweerkazerne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.