Loenen krijgt eindelijk een dorpshart

0239878_Dorpshartk_edt.jpg
.

LOENEN – De kogel is door de kerk. Op maandag 3 oktober is aannemer Schaufeli begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw Dorpshart in Loenen. Op de plek van de voormalige veldwachterswoning, brandweerkazerne en het gevangenisje, in de driehoek De Kempe en Hoofdweg, zal dit groene hart een plek krijgen. Begin december zijn de werkzaamheden afgerond en krijgen de bewoners van ‘t Ruyterhuys een geheel ander uitzicht.

Al tien jaar wordt er in Loenen door de Dorpsraad Loenen en de gemeente gesteggeld over het dorpshart op deze plek. In 2020 kregen deze plannen eindelijk meer vorm en konden de bewoners kennisnemen van het definitieve ontwerp.
In dit ontwerp van het Dorpshart is gedacht aan een grasveld en het pleintje in het midden en de haag en parkeerplaatsen in het grind eromheen. Op de schuine delen worden verschillende soorten vaste planten en een viertal honingbomen, drie lindebomen en okkernoot geplant.
Door de gemeente werd de belofte gedaan om zo spoedig mogelijk te beginnen met de werkzaamheden. Door diverse werkzaamheden aan de provinciale wegen en de wegafsluitingen die daarvoor nodig waren, is met de realisatie van het Dorpshart gewacht tot het najaar.
De grondwerkzaamheden worden gevolgd door de bestrating. Medio november worden nieuwe hagen, vaste planten en bomen aangeplant en worden drie bankjes op het pleintje geplaatst.het Dorpshart en het Dorpscentrum zal een verhoogd plateau van asfalt gemaakt worden. Daarmee wordt een veiliger oversteek gecreëerd.
In verband met deze asfaltwerkzaamheden wordt de Hoofdweg enkele dagen afgesloten. De exacte start- en einddatum van de afsluiting wordt tijdig bekend gemaakt,De ondergrondse afvalcontainer aan De Kempe zal tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk bereikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.