Kerkenmarkt Eerbeek groot succes

0241111_Rommelmarkt1.jpg
.

EERBEEK – De Kerkenmarkt in Eerbeek ging zaterdag 1 oktober om klokslag 9.00 uur van start. De eerste kopers stonden al een poos te wachten en trokken een sprintje om als eerste de mooie koopwaar te kunnen bekijken. Het was dan ook al snel druk in de kerkzaal, waar veel antiek te koop was. In de straat ronden 45 kramen met grote spullen, speelgoed, puzzels en spelletjes, tassen en kleden, heel veel kerstspullen, potten en pannen en ga zo maar door. Er was een grote collectie bloemstukjes, die de dag ervoor gemaakt waren door vrijwilligers. Ook waren er veel boeken, hobbyspullen en handwerk te koop. In de Bongerd verwisselden cd’s en dvd’s van eigenaar en werden schilderijen en elektronische spullen verkocht.
Er waren veel koopjesjagers, maar ook oude bekenden, families, dorpsgenoten en vakantiegangers die voor de gezelligheid langskwamen. De sfeer zat er goed in. Op het gezellige eetplein achter de kerk werden hamburgers, patat en oliebollen gebakken en verkocht. Bij het Rad van Avontuur werden mooie prijzen verdeeld, beschikbaar gesteld door de middenstand van Eerbeek.
Na de markt werd de kas opgemaakt en kon de opbrengst bekend worden gemaakt. Er is maar liefst 13.000 euro verdiend. De vrijwilligers hebben zaterdag 15 oktober nog een dankjewel-avond gehad. Dit was de 50e kerkenmarkt, maar misschien ook wel de laatste. De organisatie is naarstig op zoek naar een opslagruimte voor alle spullen, die nodig is om volgend jaar opnieuw een markt te kunnen organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.