Keltische muziek in de Dorpskerk Hoog-Keppel

0240239_Anna_Rutten_harpconcert_Dorpskerk_Hoog-Keppel_edt.jpg
Anna Rutten speelt Keltische muziek in de Dorpskerk in Hoog-Keppel - Jetske Adams

HOOG-KEPPEL – Anna Rutten brengt zondag 16 oktober een programma met Keltische liederen in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Ze begeleidt zichzelf op de harp. Daarnaast exposeert ze enkele van haar zilveren sieraden.

Anna Rutten komt uit Doetinchem en zingt al van jongs af aan. Ze richt zich voornamelijk op het zingen van muziek uit Schotland, Ierland en andere Keltische gebieden. Ze gaat in haar vakanties naar muziekweken in het buitenland om extra kennis op te doen. Anna vindt het mooi om dichtbij de oorspronkelijke muziek te blijven en de liederen in de taal te zingen waarin ze geschreven zijn. Dit zijn vaak oude Keltische talen en ze volgt dan ook taalcursussen in het Scottish Gaelic en Welsh.
Om zichzelf te kunnen begeleiden, is Anna harp gaan spelen. Ze krijgt les van bekende harpistes uit Schotland en inmiddels arrangeert ze haar eigen begeleidingen.
Naast muziek maakt Anna zilveren sieraden. Het ontwerpen en het handmatig bezig zijn met het zilver geeft haar veel voldoening. Ze heeft haar eigen stijl ontwikkeld: eenvoudig, strak met lijnen uit de natuur. Bij de hangers is de manier van ophangen onderdeel van het ontwerp. Diverse hangers die geëxposeerd worden zijn te koop.
Het concert in de Dorpskerk in Hoog-Keppel begint om 15.00 uur, de kerk opent om 14.30 uur. De entree bedraagt 10 euro, pinnen is niet mogelijk.

Foto: Jetske Adams

www.dorpskerkhoogkeppel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.