Ik vind: Knokken voor ons bos

0241750_bladeren.jpg
.

Den Haag vind dat ontbossen al niet meer kan. Toch wil de provincie nog een rondje geven aan de papierindustrie in Eerbeek, net voordat de bar sluit. Dit terwijl er nog steeds een gifbelt in Eerbeek ligt te borrelen van vorig gekonkel.
In Eerbeek is het voorstel om 5,2 hectare van het Markvoortsbos te kappen voor een distributiecentrum. Meer overlast in ruil voor vernieling, opgehemelde werkgelegenheid en grotere winsten voor buitenlandse miljonairs. Bij de huidige arbeidsmarkt is werkgelegenheid nauwelijks een argument, waardoor grotere winsten, voor hun die nauwelijks belasting betalen, als argument overblijven.
In deze tijden, waarin alle seinen al op rood staan, gaat onze gemeente hierover nog nadenken. Om hopelijk uit te komen op wat voor veel inwoners al duidelijk is. Geen bos kappen!
Een kans voor Eerbeek om rustiger, veiliger en groener te worden, staat op losse schroeven. Ook de papierfabrieken moeten CO2 inleveren in plaats van uitbreiden. Met een nieuw distributiecentrum komt er ruimte vrij voor uitbreiding op hun terreinen. De papierbaronnen hebben al vaker met hun gelobby het democratische proces proberen te beïnvloeden.
Heldere keuzes zijn niet het sterkste punt van onze lokale politiek. Het is onnavolgbaar: landschapspracht en toerisme promoten en toch ruim 5 hectare bos laten kappen voor een top CO2-uitstoter.
Gemeente, stop met dit plan en maak een keuze voor een C02-vermindering. Stem tegen nu het nog kan. De natuur verdedigen vereist een rechte rug en geen geneuzel in elitaire rapporten!
De eerste spandoeken hangen. Ik hoop dat onze boeren mee gaan protesteren. Waarom moeten zij alleen inleveren en krijgen de papierfabrieken kans om uit te breiden? Als de gemeente ons bos niet verdedigt, doet niemand het. De natuur is van ons allemaal en we hebben hem steeds harder nodig!
Kom op, Muus, Leo, Wilhelminapark, boeren, politiek, burgers en werknemers, het is tijd om pal voor ons bos te staan.
Waar kan ik me melden?

J. Dekkers bd,
Brummen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.