Ik vind: ‘Gouden’ nieuw gemeentehuis Rheden

0240517_Gemeente_Rheden__oude_gemeentehuis.JPG
.

Met verbazing heb ik in de Regiobode van vorige week gelezen dat de nieuwbouw van het gemeentehuis nu al 8,5 miljoen meer gaat kosten dan de 19 miljoen die eerder was begroot. En dit nu al, voordat de bouw is begonnen. Ervaringen van bouwprojecten van de overheid hebben geleerd dat door allerlei tegenvallers er nog wel een paar miljoen bij zal komen voordat de opening zal plaatsvinden.
Het is ronduit schande dat een overheidsgebouw na ruim 40 jaar al afgedankt moet worden omdat het niet meer voldoet aan de huidige voorschriften. Betekent dit dat alle gebouwen en woningen die gebouwd zijn voor 1979 en niet meer voldoen aan de huidige voorschriften ook gesloopt moeten worden? Krankzinnig idee toch!
Het is prima dat er aan duurzaamheid gewerkt wordt, maar om daar minimaal 27 miljoen aan uit te geven en waarschijnlijk over ruim 40 jaar weer gesloopt moet worden vind ik onacceptabel, zeker in een tijd waarin veel inwoners van de gemeente naar de voedselbank moeten, de komende winters in de kou moeten zitten, kinderen niet kunnen sporten en verenigingen moeten sluiten vanwege de absurd hoge energieprijzen. Het is fijn als onze ambtenaren er straks weer warmpjes en comfortabel bij zitten, maar dat zou ook fijn zijn voor de inwoners van onze gemeente.

Hans Pelders,
Ellecom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.