Ik buurt mee!-cheques op de mat

0241825_Plukbos.JPG
.

GEM.RHEDEN – Vanaf vrijdag 21 oktober zijn de nieuwe Ik buurt mee!-waardecheques ter waarde van 7,50 euro op de mat gevallen bij alle huishoudens in de gemeente Rheden. De nieuwe ronde loopt tot en met 3 december. De cheque kan worden gedoneerd aan allerlei projecten in de gemeente Rheden.
Een voorbeeld van een project dat dankzij de cheques kon worden gerealiseerd, is de natuurspeeltuin Paardenspeelwei in Velp-Noord. Hier is door bewoners een plukbos gemaakt. Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ook nog eens lekker en leerzaam. Kinderen zien hoe fruit, noten en bessen aan bomen en struiken groeien. Met een insectenhotel worden zij zich ervan bewust dat de mens insecten nodig heeft voor de bestuiving. De bewoners onderhouden zelf het plukbos en de afvalbakken. Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.plukbospaardenspeelwei.nl. Ook nieuwe ideeën kunnen worden aangemeld via www.ikbuurtmee.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.