Huda’s Salon en Truffle Hunters in Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg heeft ook komende week weer drie films geprogrammeerd. Woensdag 5 oktober om 20.00 uur is nog Lunana, a Yak in the Classroom te zien. Op vrijdag 7 en woensdag 12 oktober speelt om 20.00 uur de politieke thriller Huda’s Salon. Op zondag 9 oktober wordt om 20.00 uur de film The Truffle Hunters vertoond. De films zijn te zien in Het Arsenaal.

Huda’s salon is een intrigerende politieke thriller, die zich afspeelt in de Palestijnse stad Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. De stad is sinds 1967 onder Israëlische bezetting en vanaf 2002 volledig ommuurd. Hier woont de jonge huisvrouw Reem, die op bezoek gaat bij een kapsalon. Ze babbelt wat met eigenares Huda en pruttelt tegen haar pasgeboren kind, terwijl haar haren gewassen en geknipt worden. Het leven van de Palestijnse Reem wordt na het bezoekje aan de kapsalon volledig op zijn kop gezet. Huda chanteert haar en geeft haar de onmogelijke opdracht haar eigen mensen te verraden.

The Truffle Hunters gaat naar de bossen van Piemonte in Noord-West Italië. Hier zoekt een groep oude mannen samen met hun trouwe honden naar een heerlijke delicatesse: ’s werelds duurste ingrediënt, de witte Alba truffel. De mannen zijn van generatie op generatie geoefend in het zoeken naar de truffels en ze worden begeleid door hun goed getrainde honden met hun scherpe reuk. Dit fabelachtige verhaal gaat over de inwoners van een vergeten, kleine gemeenschap, die geestdriftig proberen hun buitengewone levensstijl te behouden en hun land te beschermen: een ode aan een levenslange, menselijke passie met veel sfeervolle beelden.

filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.