Herfstopening ART-route Brummen

0241755_ART_Marieke_R.jpg
.

BRUMMEN – De deelnemers aan de ART-route in Brummen openen zaterdag 29 en zondag 30 oktober hun deuren. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn verschillende ateliers in Brummen, Eerbeek en Loenen geopend voor publiek. De deelnemers tonen hun eigen werk, maar ook werk van gastexpospanten.

Mieke Diekmann heeft haar atelier aan de Eerbeekseweg 13A in Loenen. Ze schildert abstracte werken, waarin ook vaak realistische elementen te ontdekken zijn. Ook maakt bronzen figuren, die ze vaak combineert met RVS linten. Haar gasten tonen onder andere impressionistische schilderijen, optisch geslepen kristal en keramische beelden.
Marieke Ruijgrok heeft haar werk hangen en staan in het oudste huisje van Eerbeek op de Boshoffweg 2. Ze maakt van papier en pulp van de Middelste Molen in Loenen koppen van bestaande en onbekende mensen. Ook schildert ze ‘en plein air’ aan de IJssel met olieverf. De koppen en de schilderijen versterken elkaar in haar herfst-atelier.

De veelzijdige Piet van Middelaar woont en werkt aan de Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen. “Te midden van alle woorden die wij dagelijks uiten, huist er een verlangen in mij om stenen tot spreken te brengen en kleuren vermengd met allerlei materialen hun verhaal ten alle tijden te laten vertellen”.
Een paar straten verderop aan de Kerkstraat in Brummen woont en werkt Joop van Ulden op nummer 6 en Emeke Buitelaar op nummer 4. Joop van Ulden is bekend om zijn fantasievolle vogelhuisjes in keramiek. Ook de kerk waarop hij uitkijkt heeft hij mooi in keramiek weergegeven en kan onderdak bieden aan meerdere vogels.
Emeke Buitelaar laat dit keer weer ander werk zien: olieverf, groot en klein, altijd kleurrijk en vol verhalen. Het is niet alleen kunst kijken, maar kunst maakt iets los, kunst opent. Ze heeft in een kleine oplage enkele kaarten laten maken.
Om de hoek aan Zegerijstraat 7a, laat Annie Elissen haar schilderijen zien, die steeds fantasievoller worden. Daarnaast toont ze ook nieuwe objecten, beschilderd porselein en glaswerk. Hierin combineert ze kleur, humor en fantasie met de schoonheid van het alledaagse.
Even verderop in de Zegerijstraat, op nummer 35, zijn de houten bollen, schalen en andere stukken van Otto Koedijk te zien. Zijn objecten hebben altijd een verhaal en zijn gemaakt van regionaal hout. Te gast is Martien Peerdeman. Zijn werk is een uiting van zijn liefde voor het landschap. Ruimte, rust en ritme zijn daarbij de terugkerende elementen. De rivier speelt in bijna al zijn foto’s de hoofdrol. Sinds Martien in Brummen woont is dat vooral de IJssel.
In het atelier en de tuin van de veelzijdige Rob Kuulkers aan de Karekietstraat 1 zijn niet alleen zijn beelden, keramiek en sieraden te zien, maar ook het werk van zijn buurvrouw Rasha Nader. Na een bewogen tijd in Syrië woont Rasha sinds oktober 2016 in Brummen met haar man en kinderen. Als kind was zij altijd aan het tekenen. Later volgde zij een opleiding aan kunstacademie, werkte ze als docent tekenen en deed ze mee aan diverse groepstentoonstellingen. Nu pakt zij in Brummen de draad weer op. Momenteel werkt zij graag met de soldeerbout op vezelplaat, waarbij zij de contouren van de vezels volgt.

www.art-brummen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.