Hart voor elkaar Week in Doesburg

DOESBURG – Op maandag 17 oktober is het Wereld Armoede Dag. Daarom hebben Vier Vitaal Doesburg, Doesburg Beweegt, Menskracht 22 en Grotenhuys de handen ineen geslagen voor het organiseren van de Hart voor elkaar Week. In die week willen de organisaties laten zien dat ze samen het hart op de juiste plek hebben.

Er kan gezamenlijk gewandeld worden en er zijn spelletjes voor kinderen. Ook zijn er kinderrestaurants waar kinderen kunnen koken voor hun ouders, broertjes en zusjes. Er kan onder het genot van een kopje koffie geluisterd worden naar ieders verhaal. Er wordt hulp geboden om spullen naar de stadswerf te brengen of klusjes thuis op te knappen. Er worden workshops gehouden over ruimte maken en handige tips om meer grip te krijgen op eigen geld. Ten slotte is er een vertoning van de documentaire ‘Er is genoeg’, waarin verhalen over armoede, schuld en schaamte verteld worden.

Ook is er een uitdaging. Mensen die nog voldoende te besteden hebben, worden gevraagd om een week rond te komen van 50 euro. In de week erna gaan de organisaties naar het gemeentebestuur om te vertellen wat ze allemaal hebben meegemaakt in de Hart voor elkaar Week. Zij hopen hiermee blijvende aandacht en ondersteuning te realiseren voor mensen die het even wat minder gemakkelijk hebben.
De informatie over alle activiteiten zijn te vinden op hartvoorelkaar.menskracht22.nl en de facebookpagina’s van Vier Vitaal Doesburg, Doesburg Beweegt, stichting Grotenhuys en Menskracht22. Ook kan er gemaild worden naar meedoen@doesburgvitaal.nl of penningmeester@menskracht22.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.