Frans Nienhuis maakte van dorre tuin een ‘bloemenparadijsje’

0239702_Tuin_Frans.jpg
.

DIEREN – Bloembinder en hovenier Frans Nienhuis heeft zijn tuin in de Mr. Troelstralaan 58 omgetoverd tot wat hij zelf een ‘waar bloemenparadijs’ noemt. Sinds hij en zijn vrouw hier twee jaar geleden zijn komen wonen, is hij hier druk mee aan het werk te geweest.

De achtertuin bij het huis op mr. Troelstrastraat 58 was een geheel betegelde steenvlakte en volgens Nienhuis de naam tuin eigenlijk niet waard. “De voortuin bestond uit een zieltogend grasveld met twee armoedige hortensia’s erin. De afgelopen twee jaar heb ik deze tuin veranderd in een waar bloemenparadijs vol bijzondere planten.”
De verandering is de passanten die door de straat komen ook niet ontgaan. Frans merkt dat er vaak een kijkje wordt genomen en als hij in de tuin bezig is als er belangstellenden langskomen, nodigt hij ze graag uit voor een rondleiding in zijn plantenwereld.
De meeste planten in de tuin, vaak hele bijzondere en verzameld over een periode van tientallen jaren, worden door Frans zelf opgekweekt door middel van stekken en zaaien. Over elke plant weet hij wel iets bijzonders te vertellen. Veel van deze zelf gekweekte niet alledaagse planten zijn te koop in zijn hobbykwekerij aan huis. Geïnteresseerden zijn ook voor beplantingsadvies van harte welkom bij zijn ‘Plantenwinkeltje van Frans’.

plantenwinkeltjevanfrans.nl

06-49490331

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.