Expositie Roland Sips in de Oranjerie

0239847_Expositie_Roland_Sips_in_de_Oranjerie.jpeg
Expositie Roland Sips in Oranjerie Dieren

DIEREN – In de Oranjerie in het Carolinapark in Dieren is vanaf zondag 9 oktober werk te zien van de Dierense beeldend kunstenaar Roland Sips. De expositie ontstond op initiatief van Carin Unverzagt, de partner van de tien jaar geleden overleden Sips. Ze wilde zijn werk graag in zijn laatste woonplaats laten zien. De expositie loopt van zondag 9 oktober tot 9 januari.
Sips was een rastekenaar, die hoofdzakelijk in zwart-wit werkte. Hij maakte veel penseeltekeningen, in een aantal gevallen voorzien van intrigerende teksten. In zijn laatste jaren bleek Sips ook een meester in de airbrushtechniek. Bevriende kunstenaars zagen in hem een grafisch wonderkind. Van alle genres die hij beoefende zijn op de expositie voorbeelden te zien.
Sips studeerde aan de AKI in Enschede en later aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was tot zijn dood werkzaam als docent aan de AKI in Enschede. Voor onder meer NRC, Vrij Nederland en Hollands Maandblad maakte hij illustraties. Ook gaf hij boeken uit, veelal in eigen beheer. Ook daarvan zijn op de expositie voorbeelden te zien. Ook is er de mogelijkheid werken te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.