Engels drama en gratis documentaire in Filmhuis Doesburg

0240249_Film_-Pixabay.jpg
.

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont dinsdag 18 oktober de documentaire Er Is Genoeg. Deze is, in het kader van de Hart voor Elkaar-Week, gratis te bezoeken. Daarnaast is op donderdag 13, vrijdag 14 en woensdag 19 oktober de Engelse film Mothering Sunday te zien. Filmhuis Doesburg draait in Het Arsenaal.

Mothering Sunday is de verfilming van de gelijknamige roman van Graham Swift, die zich afspeelt op de landgoederen rondom Londen in 1924. Er is op dat moment een schrijnend tekort aan mannen, als gevolg van de vele slachtoffers in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. In die tijd onderhoudt het 22-jarige dienstmeisje Jane een geheime relatie met haar welgestelde buurman Paul Sheringham, die als enige van drie broers terugkeerde van het slagveld. Paul gaat gebukt onder een schuldgevoel omdat hij levend is teruggekomen, maar de verwachtingen voor zijn leven zijn hooggespannen: hij zal advocaat worden en over elf dagen trouwen met een dochter van de familie waar Jane in dienst is.
Deze film is te zien op donderdag 13 oktober om 14.30 uur en op vrijdag 14 en woensdag 19 oktober om 20.00 uur. Reserveren kan via filmhuis-doesburg.nl.

Er Is Genoeg is een documentaire over verborgen armoede en schaamte, maar ook over eigen kracht en trots van mensen die in armoede leven. De hoofdpersonen die in deze film worden gevolgd, zijn inspiratiebronnen voor lotgenoten en iedereen die in zijn werk te maken heeft met armoede. Toch is er genoeg! Eten, schuldhulp, voldoende armoede initiatieven, natuurlijke vindplaatsen, gezondheidsprojecten, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en uitgezet beleid. Kortom, genoeg ingrediënten om het armoedeprobleem in Nederland verder aan te pakken.
De documentaire wordt vertoond op dinsdag 18 oktober om 19.30 uur en wordt ingeleid door ervaringsdeskundige Jessica van Hinthem. Na afloop gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek in het Lunchlokaal van Het Arsenaal onder het genot van een drankje. De toegang is deze avond gratis, maar er is beperkt plek. Reserveren kan via hveweek@viervitaal.nl, met als onderwerp: film.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.