Een dik pensioen? Dan moet je dit doen!

0241687_Een_dik_pensioen_dan_moet_je_dit_doen.jpg
.

(Dit is een gesponsord artikel)

REGIO – Wie droomt er niet van? Op je oude dag er écht lekker financieel ruim bij zitten? Dat dit werkelijkheid wordt lijkt helaas steeds minder realistisch. De pensioenfondsen staan er steeds minder gunstig voor en ook de toekomst voor ondernemers en ZZP’ers lijkt er niet rooskleuriger op te worden. De daling van de prijzen van vastgoed is al ingezet, iets waar veel ondernemers hun pensioen mee hoopten zeker te stellen. Combineer dit met nog steeds super lage spaarrentes en torenhoge inflatie én tenslotte nog stijgende kosten, dan heb je een mix van zaken waar je niet vrolijk van wordt. Ga jij over een aantal jaar met pensioen? Geen stress, er zijn nog zaken die je kunt doen die ervoor zorgen dat je er toch warmpjes bij zit. Welke dat zijn? Hier de beste tips.

Start met investeren
Wacht niet te lang, maar start vandaag nog met investeren in andere zaken in plaats van het geld storten op een spaarrekening. Je hebt geluk, want de mogelijkheden hiervoor zijn met de komst van het internet ontzettend toegenomen. Waar je vroeger voor het kopen en handelen in aandelen nog naar de beurs in Amsterdam moest, kun je dit vandaag de dag gewoon doen vanuit je luie stoel. Door de neergang van de beurzen door de economische zware tijden waar we in zitten, is het juíst nu een goed moment om in te stappen. Zowel aandelen als obligaties zijn goedkoper geworden, waardoor de kans dat ze gaan stijgen ontzettend toe is genomen.

Kies voor crypto
Naast aandelen en obligaties is investeren in crypto ook steeds aantrekkelijker geworden. Deze markt was eerst nog wat schimmig, maar heeft zijn waarde de afgelopen jaren echt wel bewezen. Zeker de Bitcoin is een vaste munt geworden die soms zelfs van landen de officiële munteenheid is geworden. Je hoeft geen financieel expert meer te zijn om hiermee te starten. De kunst zit hem erin om de juiste plekken en platformen te vinden. Niet iedere munt is namelijk even betrouwbaar, een eigen munt starten is namelijk zeer eenvoudig. Je kunt je voorstellen dat een dergelijke munt erg wiebelig is. Maar als je bijvoorbeeld voor Bitcoin gaat en deze koopt via BitiCodes dan weet je dat je je op een goede plek bevindt om hiermee te starten.

Kortom, voor een goed pensioen moet je nú iets gaan doen. Het beste nieuws is dat het nog niet te laat is, maar je moet geen jaren meer gaan wachten. Profiteer van de positieve kant van de economische tijd waar we nu in zitten, door juist nu te starten met het kopen van aandelen en/of crypto. De stijging kan nog wel even op zich laten wachten, maar tegen de tijd dat jij met pensioen gaat is het ongetwijfeld in waarde gestegen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.