Buurtbewoners vragen aandacht voor ‘vergeten stukje Velp’

0239753_activiteiten_geërfdenpark.JPG
Buurtbewoners vragen aandacht voor 'vergeten stukje Velp' - Sanne de Lijster

VELP – Na vijf jaar is het buurvrouwen Sabine en Wendy gelukt om een activiteitenmiddag te houden, waarbij er aandacht was voor hun ‘vergeten stukje Velp’. Op woensdag 28 september konden kinderen in het Geërfdenpark in Velp-Zuid verschillende spellen spelen, schilderen onder de tekentent en werden ze geschminkt. Ook waren politie en handhaving aanwezig om in gesprek te gaan met buurtbewoners over de veiligheid in het park.

Door het Geërfdenpark loopt een wandelpad waarover veel gefietst wordt en dat zorgt volgens de buren regelmatig voor vervelende confrontaties tussen wandelaars en fietsers, omdat fietsen niet is toegestaan en ze elkaar niet veilig kunnen passeren. Ook hoopt de buurt dat er meer gehandhaafd kan worden op het schoonhouden van het park. Hier en daar ligt er zwerfafval en de hondenpoep wordt slecht opgeruimd, wat met name vervelend en vies is op de plekken waar kinderen spelen.
Op de activiteitenmiddag verzorgde Incluzio verschillende spellen, konden kinderen een kijkje nemen in een politieauto en was er een springkussen. De middag werd ook ondersteund door Gemeente Rheden en Vivare, die aanwezig waren om in gesprek te gaan met buurbewoners over hun wensen voor het park en het beantwoorden van vragen.

Foto: Sanne de Lijster

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.