Brummen kiest vier gebieden als ‘meest kansrijk’ voor zonnevelden

0240029_zonnepanelen3.jpg
.

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen heeft de negen ingediende plannen voor zonneparken beoordeeld. Vier locaties, die samen optellen tot 35 hectare, rollen als meest kansrijk uit de bus. Dat zijn plannen voor zonneparken aan het Soerense Zand Zuid, Zilverbeek, Het Blaar en De Voort.

De gemeente Brummen stelde begin dit jaar de eerste tranche van de tender zon open. Ongeveer 35 hectare grond mag worden ingevuld met zonnepanelen. Initiatiefnemers mochten hun plannen indienen en in totaal kwamen er negen verzoeken bij de gemeente binnen. Deze plannen zijn beoordeeld door de omgevingsadviesraad. Het Soerense Zan Zuid, Zilverbeek, Het Blaar en De Voort werden als meest kansrijk aangewezen. De andere locaties aan het Jaagpad, Heimeriete, Lombok, Eerbeek Noord en de Wilderij bleken minder geschikt.
De gemeente Brummen gaat nu met de beoordelingen en informatie van de omgevingsadviesraden, aan de slag met een analysedocument over de uitslag. Dit maakt onderdeel uit van het advies richting het college van B&W, dat hierover naar verwachting in december 2022 een besluit neemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.