Brood kopen bij kaarslicht

0242014_Kaarslicht_bij_de_bakker.jpg
Ambachtelijke bakkers doen het licht uit

DIEREN – Net als bij vele collega’s, ging bij bakkerij Dick Wanningen in Dieren zaterdag 22 oktober het licht uit. De ambachtelijke bakker protesteerde tegen de ’tot nog toe ontoereikende energie-compensatieregeling die het kabinet voorstelt’.

Door het licht in hun zaak te doven en zaterdag de winkel te verlichten met kaarsen, hebben ze de bakkers hun bezorgdheid over de toekomst kenbaar gemaakt. Een publieksvriendelijke actie, maar wel één met een duidelijke boodschap richting consument en politiek: dat het water vele ambachtelijke bakkers in Nederland tot bóven de lippen staat. “Bakkers uit zowel het mkb als het grootbedrijf zien hun bedrijven ten onder gaan door de toenemende kostenstijgingen. De energieprijzen kunnen de nekslag betekenen, dat gebeurt inmiddels al.”
Om aandacht te vragen voor ambachtelijke bakkers deden dus ook de medewerkers van Bakker Dick Wanningen in Dieren zaterdag het licht uit. Hopelijk niet voorgoed …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.