Bladkorven in gemeente Bronckhorst

0239108_bladeren.jpg
.

GEM. BRONCKHORST – In nagenoeg alle kernen en buurtschappen van de gemeente staan weer speciale, tijdelijke bladkorven. Hier kan het bladafval uit de tuin gratis naartoe gebracht worden. De korven worden wekelijks geleegd en de week voor Kerst weer weg gehaald.
De bladkorven zijn alléén bedoeld voor bladafval. Het wordt namelijk gebruikt voor het maken van Bokashi. Dit is organisch materiaal dat dient als voedingsstof voor planten, stimuleert het bodemleven en het vasthouden van vocht in de bodem. Plastic, papier en ander tuinafval, zoals grasmaaisel, tuinplanten of takken horen mogen niet in de korven. Wanneer er te vaak iets anders dan blad in de bladkorf wordt aangetroffen, wordt deze verwijderd.
Jaarlijks kan er 500 kg groen afval gratis naar de afvalbrengpunten in Doetinchem of Zutphen worden gebracht, op vertoon van een afvalpas.

bronckhorst.nl/bladkorven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.