Bijeenkomst over waterpompen in Ellecom

0239291_Waterpomp.jpeg
.

ELLECOM – Donderdag 22 september was er een grote opkomst bij de informatieavond over warmtepompen in het dorpshuis in Ellecom. Ruim 50 mensen waren aanwezig op de avond, die EllecomEnergieNeutreaal had georganiseerd.

Een onafhankelijke deskundige legde in eenvoudige taal de werking van de verschillende soorten pompen uit en beantwoordde alle vragen die er door de aanwezigen werden gesteld. Een belangrijk onderwerp was de efficiency van de pompen, nu er een bovengrens aan gas en elektriciteit komt. Maar prijsplafond of niet, energiebesparing blijft voor iedereen van belang, benadrukte de inleider. En bovendien zullen de prijzen van energie ook de aankomende jaren hoog blijven.
Een andere vraag ging over de volgorde waarin je investeringen in verduurzaming zou moeten doen. Isoleren komt altijd eerst, maar over de vraag of het beter was eerst zonnepanelen aan te schaffen of eerst een warmtepomp, liepen de meningen uiteen.
Ook de wamtepomp, die eigenlijk een airco is die ook warme lucht de ruimte in kan blazen, kwam aan de orde. Handig voor ruimtes die niet de hele dag worden gebruikt, maar bij gebruik snel moeten worden verwarmd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.