Auteur signeert Ontstolen Jeugd

0241031_schrijven__pen_op_papier.jpg
.

DIEREN – Historicus Carel Verhoef signeert zijn boek Ontstolen Jeugd op zaterdag 22 oktober bij The Readshop in Dieren. Dit doet hij vanaf 14.00 uur.
‘Ontstolen Jeugd. Het leven van een jongen in bezet Amsterdam en Arnhem’, vertelt het persoonlijke verhaal van Carel Verhoef. Tijdens de evacuatie na de Slag om Arnhem heeft hij twee maanden onderdak gevonden in de Schweer bey der Becke Stichting aan de Harderwijkerweg. In het hoofdstuk over Dieren vertelt hij hoe die periode als jongen heeft ervaren. Verhoef beschrijft over wat er in die tijd in Dieren gebeurde, hoe hij dit alles beleefde en hoe zijn jeugd veranderde door de oorlog. “Verwacht geen stoere verhalen van krijgshaftige militairen en burgers, maar een sobere weergave van de gebeurtenissen die in die jaren op me afkwamen, in het bijzonder de Slag om Arnhem en de daarop volgende evacuatieperiode. Dat alles wordt ingepast in het geheel van de Tweede Wereldoorlog”, aldus de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.