4 en 5 Mei comité zoekt bestuursleden

0239610_5_Mei_NL_vlag.jpg
.

DOESBURG – Het Comité 4 en 5 mei Doesburg is op zoek naar bestuursleden voor het secretariaat en de financiën. Het Comité heeft als taak in de gemeente Doesburg richting, inhoud en vorm te geven aan herdenken en vieren en de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. De activiteiten zijn vooral gericht op de organisatie van de jaarlijks herdenking op 4 mei, de organisatie van een stille tocht op 27 januari, als herdenking aan de bevrijding van Auschwitz, en het betrekken van de Doesburgse basisscholen bij de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en het vieren van de vrijheid, democratie en mensenrechten. Eens per 5 jaar coördineert en stimuleert het comité de activiteiten rondom het lustrum van de bevrijding – 2025 is de eerstvolgende keer. “Als u herdenken en vieren belangrijk vindt en u daarnaast een aantal uren per maand over heeft, nodigen wij u uit op deze vacature te reageren”, aldus het Comité. “Vanzelfsprekend mag u ons ook benaderen als u zich specifiek wil inzetten op bepaalde deelterreinen, waaronder het betrekken van jongeren bij het gedenken en vieren.”

Beeuwe Rozema (voorzitter), tel. 06-53409028

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.