10-jarig bestaan Bijenweide Doesburg

0239809_2022-09-25_taart1_edt.jpg
.

DOESBURG – Op zondag 25 september vierde de Doesburgse Bijenweide het 10-jarig bestaan met heerlijke taarten, druivensap uit de sappan en volkstuinsoep. Het initiatief van de Doesburgse imkers en de gemeente Doesburg om een bloeiend stukje openbaar groen te realiseren, is duidelijk geslaagd. Stichting Landschapsbeheer Gelderland tekende indertijd het ontwerp en in 2012 is de Bijenweide op Boomplantdag en NLdoet-dagen aangelegd door de schoolkinderen van Doesburg, met hulp van de uitvoerder, Rotary en andere vrijwilligers. Tien jaar later is het een bloeiend geheel en gifvrije oase voor mens en dier. De initiatiefnemer Wim Roelofs, destijds werkzaam bij de gemeente, en zijn vrouw waren de eregasten en Imkersvereniging Doesburg, die de bijenstand naast de Bijenweide beheert, schonk een bedrag voor de aanschaf van nog meer bloeiende planten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.