Wapsumsestraat tussen Brummen en De Hoven vier weken dicht

0239452_Wegwerkzaamheden.jpg
.

REGIO – De Provincie Gelderland voert van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 28 oktober werkzaamheden uit op de provinciale weg (N345) tussen Brummen en De Hoven/ Zutphen. Dat is nodig om de turborotonde Kanonsdijk aan te sluiten op de Wapsumsestraat. Deze rotonde maakt straks deel uit van de nieuwe rondweg N345 De Hoven/ Zutphen. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1, N348 en N345. Fietsers worden omgeleid via de Baankstraat.

De provincie werkte de afgelopen acht maanden aan de bouw van een turborotonde op de Kanonsdijk bij De Hoven. Deze rotonde is bijna klaar, evenals het daaronder gelegen fietspad. Nu wordt deze rotonde aangesloten op de Wapsumsestraat N345. Verkeer kan de rotonde eind 2022 gebruiken, omdat dan de nieuwe rondweg open is.

Afsluiting Wapsumsestraat

Tijdens de werkzaamheden is de Wapsumsestraat (N345) tussen Brummen en Zutphen afgesloten voor al het verkeer, vanaf de aansluiting met de Cortenoeverseweg tot en met de nieuwe aansluiting De Teuge. De afsluiting is nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren en om problemen te voorkomen met vrachtwagens die te ver doorrijden en dan niet meer kunnen keren. Met als gevolg dat verkeer vast komt te staan en werkzaamheden hinder ondervinden.

Forse omleidingsroutes

Verkeer vanuit Brummen richting Zutphen en Apeldoorn wordt omgeleid via de nieuwe brug (N348) in Zutphen naar de A1. Verkeer vanuit Zutphen richting Brummen wordt omgeleid via de nieuwe brug (N348) naar de N345 tussen Brummen en Zutphen. Verkeer vanuit Zutphen richting Apeldoorn wordt omgeleid via de N348 en de A1. Verkeer vanuit Apeldoorn richting Zutphen en Brummen wordt omgeleid via de A1 en de N348.

Bereikbaarheid De Hoven

Uiterlijk vrijdag 30 september zijn de werkzaamheden bij de rotonde bij de Weg naar Voorst klaar. Daarna is de Weg naar Voorst weer open voor al het verkeer tussen Empe en De Hoven. Reizigers kunnen deze weg dus weer gebruiken in de richting Voorst en Apeldoorn en om De Hoven en De Teuge te bereiken. Zutphen is bereikbaar via de oude IJsselbrug, behalve voor vrachtwagens.
Bereikbaarheid De Teuge
De nieuwe aansluiting De Teuge blijft zo lang open als mogelijk. Tijdens die afsluiting kunnen bewoners de wijk in en uit via de Kanonsdijk – Oude Kanonsdijk en de Weg naar Voorst. En ook natuurlijk altijd via de noordelijk gelegen Baankstraat.
De paaltjes op het wandel-/ fietspad zijn tijdelijk weggehaald, zodat bestemmingsverkeer en hulpdiensten vanuit de Teuge 1 via de Teuge 2 naar de Kanonsdijk kan rijden.Actuele informatie over de werkzaamheden aan de rondweg staat op website www.gelderland.nl/N345-dehoven. Op www.bereikbaargelderland.nl staat actuele informatie over afsluitingen en omleidingsroutes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.