Voetbalclub sc Rheden en ING zorgen dat ieder kind kan voetballen

0239105_Voetbal2.jpg
.

RHEDEN – Sc Rheden en ING zorgen er samen met de KNVB, SchuldenlabNL, de VoorzieningenWijzer en de Nederlandse Schuldhulproute voor dat meer kinderen kunnen voetballen, ook in gezinnen waar het financieel even tegenzit. Vanaf dit seizoen beschikt sc Rheden over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 11 kinderen in Nederland opgroeit in armoede, waardoor het voor ouders soms lastig is om de contributie en andere benodigdheden van een sportclub te betalen. Vaak zijn er genoeg regelingen om te kunnen voetballen, ook als er even geen geld is. Maar deze regelingen zijn niet altijd bekend bij ouders en verenigingen.
“Ook op onze club merken we bij leden dat de contributie of voetbalkleding, om wat voor reden dan ook, soms niet betaald kan worden. Dat vinden we ontzettend jammer, want geldzorgen mogen niet de reden zijn waarom kinderen niet kunnen voetballen”, zegt voorzitter Rick Palm van sc Rheden. “We zijn blij dat we met hulp van onze financieel contactpersoon kunnen helpen. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om de weg naar de regelingen te vinden, maar ook kan het lastig zijn om erover te praten. Geweldig dat wij nu ook een financieel contactpersoon hebben die gezinnen hierbij gaat helpen. Zo kunnen we samen met ING, KNVB en maatschappelijke partners zorgen dat kinderen kunnen voetballen, ook als er even niet genoeg geld is”, aldus voorzitter Palm.

Steffen van Iersel, sponsormanager ING laat weten: “Er zijn landelijk en lokaal voldoende regelingen die mensen met een krappe beurs op weg kunnen helpen om bijvoorbeeld de contributie of kleding te betalen. Sommige gezinnen weten niet goed waar ze die hulp kunnen vinden. De financieel contactpersoon op de club kan hier gezinnen bij helpen. Ons doel is dat er op zoveel mogelijk amateurclubs in Nederland een financieel contactpersoon beschikbaar komt om gezinnen te helpen en het onderwerp geldzorgen binnen de club bespreekbaar te maken. Geweldig dat sc Rheden nu ook meedoet aan het programma ‘Niemand buitenspel door geldzorgen’.”

scrheden.nl en ing.nl/niemandbuitenspel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.