The voice of love en ode aan onze aarde bij Filmhuis

0237590_Film_-Pixabay.jpg
.

DOESBURG – Muziek en aandacht voor onze aarde vullen van vrijdag 9 tot en met woensdag 14 september het programma van het Filmhuis Doesburg. Reserveren kan via filmhuis-doesburg.nl.

Vrijdag 9 en woensdag 14 september om 20.00 uur staan in het teken van het leven van de Canadese superster Céline Dion. Regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich vrij inspireren door haar leven en liefde voor de muziek. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, uitgroeit tot één van de grootste sterren ter wereld.

Op zaterdag 10 en zondag 11 september werkt het Filmhuis samen met de organisatoren van het evenement Broze Aarde. Dit evenement staat in het teken van de bewustwording rondom duurzaamheid en milieu en omvat verschillende activiteiten. Het filmhuis vertoont zaterdag 10 september om 11.00 uur The Year Earth Changed en om 15.00 uur de film Kiss the Ground. Op zondag 11 september zijn dat de films Before the Flood om 11.00 uur en Grutto! om 15.00 uur.
Met de stem van David Attenborough biedt de docu The Year Earth Changed een kijk op de wereldwijde lockdown: hoe groot is het effect op de natuur als we ons gedrag veranderen? Mensen over de hele wereld hebben de natuur op unieke manieren beleefd, uiteenlopend van fluitende vogels in uitgestorven steden en walvissen die anders communiceren tot ontmoetingen met capibara’s in Zuid-Amerikaanse buitenwijken.
Kiss the Ground toont hoe wetenschappers en betrokken beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behoud van de planeet. Ze vormen ideeën over regeneratieve agricultuur: bodembedekkende gewassen, gewaswisseling, minder grondbewerking, gecontroleerde begrazing en compostering. Dit alles om uitputting van de grond en woestijnvorming tegen te gaan.
Before the Flood laat zien hoe onzeker de toekomst van de aarde is terwijl we alle kennis in huis hebben welke bijdrage de mens zelf kan leveren aan de toekomst. De documentaire volgt Leonardo DiCaprio, vredesambassadeur voor de Verenigde Naties. DiCaprio richtte in 1998 een stichting op met als doel natuurgebieden te behouden en het opbouwen van een harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Hij reist de wereld rond als getuige van de klimaatveranderingen die men niet meer kan ontkennen en roept op om actie te ondernemen.
In de film Grutto! wordt de nationale vogel gevolgd op zijn reis over de wereld. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? De vogel wordt gevolgd op zijn reis over de wereld en in de tijd.

Eén keer in de twee weken is er op donderdagmiddag om 14.30 uur een matineefilm te zien. De eerste film is Downton Abbey, a New Era. Deze is ook zondagavond 18 september om 20.00 uur te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.