Open monumenten Rheden en Rozendaal

REGIO – Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het Open Monumentendag in heel Nederland en dus ook in Rheden en Rozendaal. Dit jar is het thema: Duurzaam duurt het langst. Tijdens dit weekend wordt laten zien dat duurzaam en monumenten goed samen kunnen gaan.
Vanuit zichzelf zijn veel monumenten door hun lange levensduur al tientallen of zelfs honderden jaren duurzaam. Dankzij duurzame materialen en werkwijzen kunnen die historische gebouwen nu nog steeds bewonderd worden. Tegelijkertijd wordt er tegenwoordig ook extra aandacht besteed aan het verduurzamen van historisch erfgoed. Tijdens de Open Monumentendagen kan rondgekeken worden in open monumenten waar sprake is van verduurzaming en duurzaam beheer.Op zaterdag 10 en zondag 11 september zijn er ongeveer 50 monumenten open in Rozendaal en de zeven dorpen van de gemeente Rheden. Op de website van Open Monumentendag staat uitgebreidere informatie over de monumenten en de andere activiteiten.

openmonumentendag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.