Onze Droom blij met nieuwe locatie aan Egelantier

0239394_Opening_Onze_Droom_Egelantier.JPG
Judith Klein Gunnewiek Sonja Leemkuil en Peter van 't Hoog openden de nieuwe locatie van Onze Droom in Brummen - Linda Peppelman

BRUMMEN – Met de opening van de nieuwe locatie op de Egelantier 11a is er een einde gekomen aan maanden van onzekerheid voor Onze Droom in Brummen. De komende jaren is de ontmoetingsruimte zeker van een mooi plekje om alle activiteiten uit te voeren.

Het was een spannende periode voor de vrijwilligers van Onze Droom. Nadat bekend werd dat de ruimte aan de Meidoornlaan moest worden verlaten, bleef lang onduidelijk of er tijdig een nieuwe plek kon worden gevonden. Initiatiefneemster Sonja Leemkuil deed alle moeite, zocht hulp bij de gemeente en deed her en der oproepen. En dat heeft geholpen.
Manager GGZ Judith Klein Gunnewiek van Riwis Zorg & Welzijn zag Sonja’s vraag om hulp en zag wel iets in een samenwerking. “De bewoners van dit pand wonen allemaal zelfstandig en de ontmoetingsruimte stond 80 procent van de tijd leeg. We stimuleren veel van onze bewoners de deur uit te gaan en te participeren. Veel van hen gingen al naar Onze Droom. Dus in plaats van dat zij nu de wijk ingaan, halen we de wijk naar ons toe.”
Klein Gunnewiek ziet in Onze Droom een mooie aanvulling van het aanbod van Riwis. “De activiteiten van Onze Droom sluiten mooi aan bij onze doelgroep. Het laagdrempelig contact zorgt voor meer begrip bij elkaar. Onze Droom blijft gewoon een zelfstandige stichting, maar ik zie in de toekomst wel mogelijkheden voor samenwerking.”

De ruimte in het appartementengebouw aan de Egelantier is gezellig ingericht met spullen van de oude locatie. Donderdag 22 september werd de nieuwe ontmoetingsplek officieel geopend door het bordje aan de deur te onthullen. Dit gebeurde door Judith Klein Gunnewiek, samen met gedeputeerde Peter van ’t Hoog van de provincie Gelderland, natuurlijk bijgestaan door Sonja Leemkuil. Er was veel belangstelling, van bezoekers van Onze Droom, maar ook van betrokken dorpsbewoners.
En hoewel Sonja het spannend vond of alle bezoekers op deze nieuwe locatie wel zouden komen, het is tenslotte niet zo centraal gelegen als de Meidoornlaan, bleek die angst helemaal ongegrond. “Al onze vaste gasten zijn met ons meegegaan”, vertelt ze blij.
Sonja en de andere vrijwilligers kijken ernaar uit om alle activiteiten weer op te starten. De brei- en haakclub en lunch zijn al begonnen, maar binnenkort kunnen bezoekers ook weer terecht voor een maandelijkse spelletjesmiddag en groepsgesprek, het Repair Café, de cursus Lift je Leven en andere ontmoetingsmomenten.

Foto: Linda Peppelman

Foto:Judith Klein Gunnewiek, Sonja Leemkuil en Peter van ’t Hoog openden de nieuwe locatie van Onze Droom in Brummen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.