Nieuw bijenhotel in Loenen

0239389_Bijenhotel_edt.jpg
Nieuw bijenhotel in Loenen

LOENEN – Aan de Vrijenbergweg in Loenen is een nieuw bijenhotel geplaatst aan het wandelpaadje van het Klompenpad, in de buurt van het Robert Etlin-monument. De Lionsclub Apeldoorn heeft het hotel geschonken, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de Dorpsraad Loenen Zonnedorp.
Met de plaatsing van het hotel voor bijen en andere insecten wil de Lionsclub een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Dat er veel minder soorten insecten zijn heeft ook gevolg voor de vogels en andere dieren die hiervan leven. Met dit insectenhotel wil de vereniging ook de jeugd bewust maken van het belang van florerende natuur om ons heen. Gewassen, zoals groente en fruit, hebben bestuiving van insecten nodig om tot goede oogsten te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.