Mantelzorgcafé in teken van Wereld Alzheimer Dag

VELP – Op woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In de komende editie van het Mantelzorgcafé op donderdag 8 september wordt daar alvast bij stil gestaan. Sandra Tuijten en Edith Magnin, beiden casemanager dementie, leiden de avond bij ’t Prieel in Velp.

In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal de komende decennia verdubbelen, als gevolg van de toenemende vergrijzing in onze maatschappij. De meest voorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer. De Wereld Alzheimer Dag op woensdag 21 september vraagt hier jaarlijks aandacht voor en op donderdag 8 september gaan het Mantelzorgcafé in gesprek over dementie, zorg en welke ondersteuning mogelijk is.
Belangstellenden zijn van harte welkom in het Mantelzorgcafé. Dit café biedt in ontspannen sfeer een steuntje in de rug voor mensen in vergelijkbare omstandigheden. Stichting Innoforte organiseert het Mantelzorgcafé in samenwerking met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Attent. Het Mantelzorgcafé wordt gehouden op donderdag 8 september van 19.30 tot 21.30 uur in ’t Prieel in Velp. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan telefonisch via 026 – 370 7070 bij het MVT, of via 06 – 8369 7204 bij ‘t Prieel. Ook kan er gemaild worden naar info@mvtrheden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.