Ik vind: Boerenverstand

0236687_handtekening__pen__schrijven.jpg
.

Boeren, Ik heb nog steeds sympathie voor jullie strijd in de stikstof-affaire. Maar mijn support is tanende vanwege het feit dat er door asbest en andere troep wegversperringen zijn opgeworpen. Mijn gevoel zegt; ‘dit is geen protest maar ben, op kosten van de maatschappij, mooi van die rotzooi af’.
Normaal zeggen we; met ‘boerenverstand’ komen we ver. Maar sommigen lijken niet op onze natuurbewuste farmers. Zijn dat wel boeren? Voor mijn gevoel meer cowboy-achtige jongens, die de democratie aan hun laars lappen en denken zo van hun afval af te komen. Protesteren is een recht, maar de boel vervuilen met gevaarlijk spul (kan longvlieskanker veroorzaken) is een gotspe.
Zou de kiezer nu eindelijk inzien dat er een andere koers gevaren moet worden? Den Haag maakt er al jarenlang een potje van en kijkt met de achterkant van de verrekijker naar de toekomst. Zie de energietransitie. Maar ook de toeslagen- en stikstofaffaire, de Groningse- en Schipholproblemen, Zuid-Limburgse watersnood, Zeeland (afgescheept met gevangenis), visserijproblemen, het gebrek aan zorg-, onderwijs- en politioneel personeel, het asielbeleid enzovoort.
Columniste Renske Kruitbosch, schreef op 13 mei 2022 in de Stentor: “Wie nu nog niet door heeft dat VVD staat voor Verdomd Verwaande Droplullen, heeft het nog niet begrepen.”Aanleiding; de debuutrede over een belangrijk onderwerp door een nieuw VVD-Kamerlid die hiervoor als ‘troef’ werd ingezet. Het is een ongeschreven regel dat tijdens een eerste debat de spreker niet wordt geïnterrumpeerd. Laat staan dat er vragen worden gesteld”. Een broeiend VVD? Koerswisseling?
Bij de CDA’er Hoekstra loopt nu het stikstofbeleid ook al dun door zijn broek. Nieuwe verkiezingen? Bang voor zetelverlies!
Wind kun je niet beïnvloeden, wel hoe je de zeilen zet. Laat het ‘boerenverstand’ toch botvieren. Wat moeten wij met 20 fracties in Tweede Kamer. Haal de omgekeerde vlaggen weg, ga het gesprek aan en/of laat de rechter oordelen. En….. dat geldt niet alleen voor ‘onze’ boeren!
Bruno de Vries.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.