Galluskerk in Angerlo open

ANGERLO – In Angerlo zijn Komdersuut en de Galluskerk tijdens het monumentenweekend op zaterdag 10 en zondag 11 september geopend. Komdersuut is gevestigd in de voormalige pastorie van de Galluskerk.
De Galluskerk is een kerk uit de 11e of 12e eeuw. In de loop der jaren is de kerk uitgebreid met een zijbeuk en een priesterkoor. In de Tweede Wereldoorlog is de toren door de Duitse troepen opgeblazen, waarbij ook andere delen van de kerk werden verwoest. Na de oorlog werd de kerk weer grotendeels opgebouwd, gedeeltelijk met stenen die bij archeologisch onderzoek zijn gevonden. Sinds 1960 is de Galluskerk een rijksmonument. Gelijktijdig kan de expositie ‘seizoenen’ bezocht worden. Dit is een expositie met modern kantwerk van Lidwien Roording en haar cursisten. Maar ook het kleurrijk haakwerk van Helma de Haardt, keramiek van Franca Bos-Roording en hout gedraaide objecten van Hans Lubbers.
Daarnaast is er een boekenmarkt en wordt er koffie, thee, heerlijke appeltaart en soep verkocht.
Een bezoek aan de expositie en de monumenten laat zich heel goed combineren met een wandeling op het Bevermeerse pad, een mooi klompenpad van 10 km. Ontdek het mooie buitengebied van Angerlo, wandel langs weteringen, over broekgronden en door het coulisselandschap. De wandeling start bij Dorpshuis De Meent in Angerlo en komt langs de Galluskerk en Komdersuut.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.