Extra activiteiten in het Taalhuis

0238233_Enquete.jpg
.

BRUMMEN – De gemeente Brummen vraagt tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor het belang van taalvaardigheid. Dit gebeurt onder andere door extra activiteiten in het Taalhuis.
“Landelijk is zo’n 10 procent van de bevolking laaggeletterd”, vertelt wethouder Ingrid Timmer. Dat betekent dat zij qua leesvaardigheid en tekstbegrip op het niveau zitten van een kind in groep 6. “Dat geeft elke dag praktische problemen, bijvoorbeeld in het gebruik van je telefoon en dingen regelen op de computer, maar ook bij praktische zaken als het lezen van verkeersborden bij een omleiding”, geeft de wethouder als voorbeeld.
Het Taalhuis van biedt al diverse activiteiten aan om taalvaardigheid te bevorderen, zoals de VoorleesExpress, taalspreekuren en trainingen, de media-inloop, Seniorweb en het taalcafé. Daarnaast is er deze week de extra activiteit Koken met Taal.
Alle activiteiten van het Taalhuis, zijn te vinden op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl/taalhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.