Documentaire in Ons Raadhuis

0238687_Film_-_projector_edt.jpg
.

VELP – Op donderdag 22 september presenteert Lies Schilder om 13.30 uur in Ons Raadhuis in Velp de IKON-documentaire ‘Hete hoofden koude harten; de familie Schilder, geloof en gezin’. Lies is vrijwilliger bij Ons Raadhuis en doet onderzoek naar het leven van haar moeder, Aya Schilder-van Houwelingen Rijkhoek. In de documentaire staat haar moeder centraal. Aya trouwde na de oorlog met dominee Herman Schilder, die later hoogleraar werd aan de vrijgemaakte gereformeerde Theologische Hogeschool van Kampen. In 1967 kwam het tot een kerkscheuring en Aya nam een andere weg dan haar echtgenoot. De documentaire gaat over de moeite die deze keuze kostte en de gevolgen voor gezin. De documentaire duurt 45 minuten. Daarna is er ruimte om in gesprek te gaan met Lies. Het gesprek wordt geleid door Corrie Roeper. Leden van Ons Raadhuis betalen 3,60 voor de film, niet-leden betalen 5 euro.

onsraadhuis.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.