Cursus over wandkleed van Bayeux

ROZENDAAL – Wie meer wil weten over het wandkleed van Bayeux, kan hierover een korte cursus volgen in Rozendaal. In vier bijeenkomsten worden de afbeeldingen op het tapijt besproken. De eerste bijeenkomst is op donderdag 29 september.
Het wandkleed van Bayeux is een borduurwerk met een lengte van 70 meter. Het vertelt in levendige scènes hoe hertog Willem van Normandië in 1066 het Angelsaksische Engeland veroverde. Willem en zijn opvolgers brachten hun eigen bestuur mee, spraken Frans en bouwden Engeland vol met iconische kastelen en kathedralen.
De strijd om de Engelse kroon wordt op het wandkleed van Bayeux uitgebeeld als een soort stripverhaal. Het borduurwerk is verbazend goed bewaard gebleven. Toch is lang niet altijd duidelijk wat de 58 scènes precies voorstellen.
Deze cursus behandelt de voorgeschiedenis van de Normandische Willem, zijn verovering van Engeland en de ingrijpende gevolgen daarvan. Alle 58 scènes van het wandkleed worden getoond een groot scherm, ruim voorzien van historische details.
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, in de Serre van Rozendaal. aanmelden kan via burobrettania@ditz.nl of tel. 026-4822282.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.